Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Extra
Mykonos Airport
Bezienswaardigheden
Zoals eerder op deze website reeds aangehaald heeft Mykonos (voor een Grieks eiland) vrij weinig bezienswaardigs te bieden. Toch zijn er aantal zaken waar u tijdens een verblijf of een bezoek aan het eiland niet naast kunt en mag kijken. We zetten ze op deze pagina graag even voor u op een rijtje.

Chora
Chora is een typisch voorbeeld van een stad op Mykonos. Het beschikt over verschillende mooie witte molens, een uiterst gezellige haven en verschillende musea. Daarnaast is hier ook een heus fort terug te vinden welke dateert van de 15e-17e eeuw. Breng ook zeker een bezoekje aan de mooie witte kerk "Paraportiani" en het huis van Lena. Vanuit de haven van Chora vertrekken taxiboten die u naar het eiland Delos brengen. Ook dit eiland is bijzonder bezienswaardig.

Het eiland Delos
Hoe onbelangrijk Mykonos is op archeologisch vlak, des te belangrijker is Delos. Sterker nog, het onbewoonde eiland wordt aanzien als één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Griekenland! Op het eiland zijn zaken terug te vinden als het Heiligdom van Dionysus, het huis van Dionysus, het Heilige Meer en het bekende Leeuwenterras. Daarnaast vindt u hier eveneens het huis van Dioscourides en Cleopatra en het Heiligdom van Apollo welke bestaat uit drie tempels. De meeste vondsten die op het eiland werden gedaan worden tentoongesteld in het archeologisch museum. Wie een bezoek brengt aan Mykonos kan dus met andere woorden Delos in geen geval links laten liggen. De toegang tot het eiland kost u € 5,00.

Ano Mera
Ano Mera is de plaats waar zich het 16e-eeuwse Panaija Toerliani Klooster bevindt. Het klooster is vooral bekend omwille van z'n imposante torens en prachtige oude fresco's. Vlakbij het klooster ligt ook het Moni Palaiokastrou. Dit is een klooster uit de 17e-eeuw en hoewel minder bezienswaardig, toch wel een bezoekje waard.

 

Paradise & Super Paradise Beach
Paradise en Super Paradise Beach zijn twee prachtige zandstranden die u gewoon gezien moet hebben. Nergens anders komt het eiland in combinatie met de prachtige azuurblauwe zee zo tot z'n recht. Hier kunnen zowel jong en oud gewoon blijven vertoeven!

Elia
Voor wie de smaak van het nudistenleven te pakken heeft is er het strand "Elia". Het is niet alleen één van de mooiste stranden van het eiland, het is ook nog eens geheel voorbehouden aan nudisten.

Baai van Panormos
Mooi voor iedereen, maar zeker voor windsurfers, dat is de Baai van Panormos. Geniet hier van het prachtige weer in combinatie met die o zo mooi Egeïsche Zee en voel waar vakantie echt om gaat.

 

© 2010 - 2014 Mikonos.be | Disclaimer | Privacy Policy | Links