Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Extra
Mykonos Airport
Weer en klimaat

Alvorens op reis te vertrekken naar Mykonos is het zeker interessant om even te controleren welk weer er wordt verwacht. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd interessant om te weten over welk klimaat het eiland beschikt. Deze informatie is terug te vinden op deze pagina.

 

Mykonos ligt onder invloed van een mediterraan klimaat. Een dergelijk klimaat staat garant voor lange en warme zomers, maar ook wat koudere en vooral natte winters. Daarnaast is en blijft Mykonos een klein eiland en zult u er met andere woorden een nagenoeg constante wind op aantreffen. Deze wind is echter niet hinderlijk en zorgt er voor dat het ook tijdens de soms hete zomermaanden aangenaam blijft op het eiland.

Wanneer u in de zomermaanden een bezoek wenst te brengen aan Mykonos kunt u dus het beste rekening houden met een flinke hitte. De hitte op Mykonos is echter wel een stuk verdraagzamer dan die op bijvoorbeeld het eiland Rhodos. Het wordt in ieder geval toch aangeraden u te beschermen tegen de zon. Hou er daarnaast ook rekening mee dat Mykonos omwille van z'n frisse en natte winters niet wordt aanzien als een winterzonbestemming.

Actueel weer op Mykonos:

 

© 2010 - 2014 Mikonos.be | Disclaimer | Privacy Policy | Links