Bezienswaardigheden

Er wordt wel eens gezegd dat Mykonos op cultureel vlak een ondergewaardeerd eiland is en dat is zeker niet gelogen. Uiteraard worden reizigers in Griekenland vaak verwend met prachtige, historische bezienswaardigheden en zijn deze op Mykonos wat minder talrijk aanwezig. Dit gezegd zijnde heeft Mykonos en omgeving toch meer dan voldoende te bieden om je culturele hart sneller te doen slaan. Wil jij ook graag kennismaken met de mooiste bezienswaardigheden van Mykonos en omgeving? Dat is mogelijk hier op deze pagina!

Bezienswaardigheden op Mykonos

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de bezienswaardigheden van Mykonos zelf. Ondanks het feit dat je hier geen overvloed aan historische sites terug zal vinden zijn menig aantal steden, stranden en andere locaties toch absoluut aan te raden om te bezoeken. We stellen graag de meest aan te raden bezienswaardigheden op Mykonos even aan je voor.

Chora

Chora is een typisch voorbeeld van een stad op Mykonos. Het beschikt over verschillende mooie witte molens, een uiterst gezellige haven en verschillende musea. Daarnaast is hier ook een heus fort terug te vinden welke dateert van de 15e-17e eeuw. Breng ook zeker een bezoekje aan de mooie witte kerk “Paraportiani” en het huis van Lena. Vanuit de haven van Chora vertrekken taxiboten die u naar het eiland Delos brengen. Ook dit eiland is bijzonder bezienswaardig.

Ano Mera

Ano Mera is de plaats waar zich het 16e-eeuwse Panaija Toerliani Klooster bevindt. Het klooster is vooral bekend omwille van z’n imposante torens en prachtige oude fresco’s. Vlakbij het klooster ligt ook het Moni Palaiokastrou. Dit is een klooster uit de 17e-eeuw en hoewel minder bezienswaardig, toch wel een bezoekje waard.

Paradise & Super Paradise Beach

Paradise en Super Paradise Beach zijn twee prachtige zandstranden die u gewoon gezien moet hebben. Nergens anders komt het eiland in combinatie met de prachtige azuurblauwe zee zo tot z’n recht. Hier kunnen zowel jong en oud gewoon blijven vertoeven!

Ftelia Beach

Eén van de populairste stranden van Mykonos luistert naar de naam ‘Ftelia Beach’. Dit centraal gelegen zandstrand bevindt zich aan de noordelijke kust van Mykonos, meer bepaald op een afstand van zo’n 7 kilometer ten noordoosten van Chora of Mykonos stad. Het zandstrand van Ftelia bevindt zich in het midden van de Panormos baai en is uitstekend georganiseerd. Je kan er dan ook zonder probleem ligstoelen, parasols evenals loungebedden huren.

Elia

Voor wie de smaak van het nudistenleven te pakken heeft is er het strand “Elia”. Het is niet alleen één van de mooiste stranden van het eiland, een deel daarvan is ook nog eens voorbehouden voor nudisten. Het betreft hier een prima georganiseerd strand waar je dus niet alleen parasols, maar ook ligbedden kan huren. Ben jij iemand die er helemaal niet van houdt om urenlang gewoon in de zon te liggen? Dat hoeft ook niet! Op Elia Beach worden er namelijk verschillende mogelijkheden aangeboden om te watersporten.

Bezienswaardigheden in de buurt van Mykonos

Niet alleen de bezienswaardigheden op Mykonos zelf zijn de moeite waard om te ontdekken. Ook de omgeving heeft natuurlijk nog heel wat moois voor jou in petto. Bekend is bijvoorbeeld het kleinschalige eiland ‘Delos’ welke van grote historische waarde is voor de regio. Het spreekt voor zich dat we ook de niet te missen bezienswaardigheden in de buurt van Mykonos graag even uitgebreid aan je voorstellen.

Het eiland Delos

Hoe onbelangrijk Mykonos is op archeologisch vlak, des te belangrijker is Delos. Sterker nog, het onbewoonde eiland wordt aanzien als één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Griekenland! Op het eiland zijn zaken terug te vinden als het Heiligdom van Dionysus, het huis van Dionysus, het Heilige Meer en het bekende Leeuwenterras. Daarnaast vindt u hier eveneens het huis van Dioscourides en Cleopatra en het Heiligdom van Apollo welke bestaat uit drie tempels. De meeste vondsten die op het eiland werden gedaan worden tentoongesteld in het archeologisch museum. Wie een bezoek brengt aan Mykonos kan dus met andere woorden Delos in geen geval links laten liggen. De toegang tot het eiland kost u € 5,00.

De ‘Baai van Panormos’

Mooi voor iedereen, maar zeker voor windsurfers, dat is de Baai van Panormos. Geniet hier van het prachtige weer in combinatie met die o zo mooi Egeïsche Zee en voel waar vakantie echt om gaat.

Tip! Ontdek de bezienswaardigheden van Mykonos tijdens een georganiseerde tour!

Wil jij er absoluut zeker van kunnen zijn dat je geen enkele van de bezienswaardigheden van Mykonos en haar omgeving over het hoofd zal zien? In dat geval is het altijd de moeite waard om op voorhand een tour of excursie te boeken. Verschillende partijen op het internet bieden je deze mogelijkheid. Met name op Getyourguide is het mogelijk om een keuze te maken uit een groot aantal verschillende georganiseerde tours die je kennis laten maken met het mooiste dat Mykonos en haar omgeving te bieden heeft!