Chora

De stad Chora zal bij heel wat reizigers beter bekend staan onder de naam ‘Mykonos-stad’. In het verleden was Chora een fort, iets wat nog steeds blijkt uit de aanwezigheid van de vele smalle straatjes. Deze moesten er toen voor zorgen dat piraten zouden verdwalen waardoor de verdediging van de stad over een tactisch voordeel beschikte. De kleine steegjes welke nog steeds kenmerkend zijn voor Chora op Mykonos verrassen toeristen vandaag met niet alleen trendy boutiques, maar ook met hippe bars. Daarnaast zijn er verspreid over Chora heel wat uitstekende, typisch Griekse restaurants terug te vinden. Eén enkele wandeling doorheen Chora laat je gegarandeerd verliefd worden op deze fantastische stad!

Het oude haventje van Chora

Tijdens een bezoek aan de stad Chora op Mykonos kan je natuurlijk niet anders dan even stil te blijven staan bij het leuke, oude haventje dat hier is terug te vinden. Dit oude haventje kenmerkt zich niet alleen door de aanwezigheid van vele, leuke terrasjes, daarnaast is er hier ook een statige boulevard terug te vinden. Vanuit de haven van Chora is het mogelijk om heel wat verschillende excursies te boeken. De boten die vanuit de haven hier vertrekken maken het onder meer mogelijk om een dagtocht te ondernemen naar het nabijgelegen Delos. Doorgaans vertrekken deze boottochten elke dag om 09h00, 10h00 en 11h00 naar het historische eiland.

Stranden in de buurt van Chora

Het is bij een bezoek aan Chora of Mykonos-stad altijd interessant om te weten dat deze zelf niet over georganiseerde stranden beschikt. Dat hoeft echter niet meteen een nadeel te zijn. In de directe omgeving van Chora, meer bepaald op een paar kilometer afstand zijn immers verschillende fraaie zandstranden terug te vinden. Het gaat hierbij onder meer om de stranden van:

  • Ornos;
  • Psarou;
  • Platys Gialos;

Veel mensen die Chora bezoeken gaan ook op zoek naar een mooi uitkijkpunt over niet alleen de stad, maar ook haar directe omgeving. Geldt dat ook voor jou? Dan hebben wij nog een interessante tip voor jou in petto. Het is namelijk altijd de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Boni’s Windmill. Deze is terug te vinden naast het agrarisch museum van de stad en biedt een werkelijk fantastisch uitzicht over niet alleen de stad, maar ook het azuurblauwe water.

Breng je een bezoek aan Chora op Mykonos? In dat geval mag je ook zeker niet vergeten om de vijf windmolens te ontdekken. De windmolens van ‘Kato Mili’ zijn terug te vinden bij de wijk ‘Alefkandra’.

Een georganiseerde tour door Chora en Mykonos boeken

Wil jij er zeker van zijn dat je geen enkel hoogtepunt van Chora over het hoofd ziet? In dat geval kan je er ook altijd voor kiezen om een begeleide tour te boeken. Op Getyourguide is het bijvoorbeeld mogelijk om een sublieme, begeleide wandeltocht te boeken. Deze tocht duurt drie uur en laat je kennismaken met al het moois dat Chora voor jou in petto heeft. Dit gezegd zijnde is het zo dat je ook de omgeving van Mykonos-stad zal ontdekken. Het op voorhand boeken van deze excursie zorgt er voor dat je ook in het hoogseizoen verzekerd bent van jouw plaatsje in de groep. Absoluut een aanrader!