Elia

Elke persoon die er voor kiest om Mykonos te bezoeken heeft daar wel zijn of haar eigen, specifieke redenen voor. De kans is bijvoorbeeld groot dat jij graag kennis wil maken met de culturele bezienswaardigheden die in deze omgeving zijn terug te vinden. Anderzijds is het ook mogelijk dat je gewoon lekker wil genieten onder de Griekse zon. Wat jouw reden voor een bezoek aan Mykonos ook mag zijn, het loont altijd de moeite om even Elia Beach te ontdekken. Het strand van Elia is gelegen op een afstand van zo’n 12 kilometer van Mykonos-stad. Dit zorgt er voor dat ze centraal is gelegen en daardoor dus ook nog eens uitstekend bereikbaar is.

Hoe Elia Beach bereiken?

Ondanks haar ligging op een afstand van slechts 12 kilometer ten opzichte van de stad Chora spreekt het voor zich dat je wel moet weten waar dit strand exact is terug te vinden. De beste manier om het stand te bereiken is via het dorpje Ano Mera. Eenmaal je bent aangekomen in dit dorp kan je via kleine, smalle straatjes de weg naar de baai aanvatten. Het is in deze baai dat ook Elia Beach is terug te vinden. Er wordt vaak gedacht dat Elia Beach slechts één strand is, maar in de praktijk is dat eigenlijk helemaal niet juist.

Elia bestaat eigenlijk uit twee verschillende stranden. Het gaat hierbij om één groot strand en één kleiner exemplaar. Het kleine strand is degene welke in het westen van de plaats is terug te vinden. Allebei de stranden van Elia staan er om bekend goed georganiseerd te zijn. Dit betekent dat je er niet alleen parasols kan huren, daarnaast zijn er ook heel wat comfortabele ligstoelen terug te vinden waar gasten gebruik van kunnen maken. Dit uiteraard tegen betaling.

Watersporten in Elia

Er kan worden vastgesteld dat er in het bijzonder tijdens de zomermaanden ook heel wat mensen naar Elia komen afgereisd om er verschillende watersporten te ondernemen. Wil je dus met andere woorden niet alleen maar lekker zonnen op Elia Beach, maar wil je graag ook een leuke watersport beoefenen? Ook dat behoort perfect tot de mogelijkheden. Bovendien is het eveneens zo dat er in Elia op Mykonos een nudistenstrand is terug te vinden. Deze bevindt zich naast het kleine strand en is bereikbaar door middel van een smal voetpaadje.

Elia, gelegen op een prachtige locatie

Elia op Mykonos is zo’n populaire plaats, mede door het feit dat ze is terug te vinden op een prachtige locatie. Het strand van Elia is op zich reeds een erg mooi zandstrand, maar het is de omgeving die haar uitstraling nog wat extra kracht bijzet. Elia Beach is dan ook terug te vinden onderaan de hellingen van kale heuvels. Op de heuvels zijn op vandaag verschillende prachtige hotels terug te vinden. Voor reizigers die tijdens hun verblijf op Mykonos graag in alle luxe willen genieten is Elia dan ook zeker een aanrader. Ben je op vakantie met de hele familie of met een groep vrienden? In dat geval is het zelfs mogelijk om hier een luxueuze villa te huren!