Ftelia

Er zijn op het Griekse eiland Mykonos heel wat prachtige stranden terug te vinden. Eén van deze stranden luistert naar de naam ‘Ftelia Beach’. Het strand kenmerkt zich door een centrale ligging aan de noordelijke kust van het eiland. Een niet onbelangrijk deel van de populariteit van Ftelia is te wijten aan het feit dat ze is gelegen op een afstand van slechts zo’n 7 kilometer ten opzichte van het noordoosten van Mykonos-stad. Bovendien is het zo dat Ftelia Beach is terug te vinden in het midden van de baai van Panormos. Ben jij ook van plan om tijdens je vakantie op Mykonos even te vertoeven op het uitnodigende strand van Ftelia? In dat geval kan de informatie op deze pagina je daar zeker en vast bij helpen!

Hoe Ftelia Beach op Mykonos bereiken?

Op het ogenblik dat je een bezoek wil brengen aan Ftelia Beach op Mykonos is het belangrijk om daarvoor de provinciale weg te nemen welke richting Ano Mera loopt. Wanneer je op deze weg rijdt zal je kunnen vaststellen dat je op een zeker ogenblik een klein verkeersbordje tegen zal komen waarop staat aangegeven waar je moet afslaan. Let op, de wegen die je moet nemen na de afslag zijn niet alleen smal, maar hebben ook heel wat bochten. Het finale stuk van deze weg is zelfs een zandweg. Ondanks het feit dat de weg naar Ftelia op Mykonos dus misschien niet echt optimaal te noemen is, is het wel zo dat je uiteindelijk voor je inspanningen zal worden beloond.

Een mooi, vrij groot zandstrand

Eenmaal aangekomen bij Ftelia op Mykonos zal je kunnen vaststellen dat dit niet alleen een erg mooi, maar ook nog eens een vrij groot zandstrand is. Voor veel toeristen zal dit ongetwijfeld een verademing zijn, niet in het minst in het toch wel aanzienlijk drukkere hoogseizoen. Aan de achterkant van het stand is er een voldoende parkeergelegenheid terug te vinden. Mensen die er voor hebben gekozen om zelf met hun auto naar Ftelia Beach op Mykonos af te reizen kunnen hier dus probleemloos hun auto parkeren. Aan de linkerkant van de weg is ook een leuke taverne terug te vinden welke luistert naar de toepasselijke naam ‘Ftelia’. Het is ook aan deze zijde van de plaats dat er verschillende faciliteiten beschikbaar zijn. Met name het huren van ligstoelen, parasols evenals loungebedden is hier mogelijk.

Ftelia, een prima strand voor alle reizigers

Een bezoek brengen aan Ftelia Beach op Mykonos is eigenlijk interessant voor elke type reiziger. In eerste instantie valt het meteen op dat Ftelia echt erg gezellig is. Er hangt dan ook altijd een fijne, ontspannende vakantiesfeer die je absoluut goed zal doen. In principe kan je Ftelia Beach ook altijd precies op die manier beleven die jij het liefste hebt. Dit betekent dat je gewoon lekker kan genieten onder de Griekse zon, maar je kan bijvoorbeeld ook rustig een boek lezen. Wil jij toch liever iets meer actiefs gaan doen? Ook dat is perfect mogelijk. Zo kan je op Ftelia Beach op Mykonos verschillende watersporten boeken. Eén van de meest populaire opties is ongetwijfeld het zogenaamde paddleboarden.