Mykonos Airport

De volledige naam van Mykonos Airport is Mykonos Island National Airport. In tegenstelling tot wat de naam van de luchthaven laat vermoeden betreft het echter geen nationale luchthaven. Tegenwoordig vliegen er immers vliegtuigen van over heel Europa naar deze luchthaven. Vooral tijdens de zomerperiode vinden er ook bijzonder veel rechtstreekse vluchten plaats naar het eiland. Buiten het seizoen kan het voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt. Hoe dan ook, wanneer u er voor heeft gekozen om een vliegvakantie te boeken naar het eiland Mykonos zult u altijd op deze gemoedelijke luchthaven vliegen. Wilt u graag meer informatie over deze luchthaven? Raadpleeg dan zeker en vast de informatie op deze pagina!

Ligging Mykonos Airport

Laat ons om te beginnen even kijken naar de ligging van deze luchthaven. Mykonos Airport vinden we namelijk terug op een zeer bescheiden afstand ten opzichte van de hoofdplaats van het eiland. De afstand bedraagt dan ook slechts 4 kilometer. Wanneer u er voor kiest om gebruik te maken van luchthaventransport dient u (uiteraard afhankelijk van het verkeer) slechts rekening te houden met een transfertijd van ongeveer 10 minuten. U dient er wel rekening mee te houden dat er geen publieke transfers mogelijk zijn tussen de stad en de luchthaven. Uiteraard zijn er wel ruim voldoende taxi’s beschikbaar.

Van België naar Mykonos Airport vliegen

Belgische vakantiegangers die naar Mykonos willen vliegen dienen er rekening mee te houden dat de beschikbare vluchten sterk afhankelijk kunnen zijn van de periode van het jaar. Tijdens de zomerperiode vliegen de luchtvaartmaatschappijen Jetairfly en Thomas Cook Airlines al dan niet rechtstreeks van Brussel naar Mykonos. Buiten het hoogseizoen dient u veelal een vlucht naar bijvoorbeeld Athene te boeken om van daaruit verder te vliegen. U kunt eveneens de mogelijkheden bekijken om op één van de nabijgelegen eilanden te vliegen. Ook van daaruit is het veelal zonder probleem mogelijk om verder te vliegen. Hou bij het kiezen van uw vlucht wel steeds rekening met het kostenplaatje.

Hoelang vliegen naar Mykonos Airport?

Indien u vanuit België naar Mykonos wenst te vliegen moet u rekening houden met een afstand van 2227 kilometer. Op basis van de meest gangbare snelheid wordt geschat dat een rechtstreekse vlucht ongeveer 2 uur en 46 minuten tijd in beslag moet nemen. De vluchtduur bij een onrechtstreekse vlucht is uiteraard afhankelijk van zeer veel verschillende factoren.