Reisadvies

Status:

Positief reisadvies. Er zijn geen bijzondere risico’s verbonden aan reizen naar Mykonos.

Criminaliteit:

Er is zeer weinig criminaliteit op Mykonos. Toeristen dienen er wel zoals overal rekening mee te houden dat op drukke plaatsen zakkenrollers actief kunnen zijn. De lokale bevolking ziet toeristen graag komen en zal er alles aan doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Niet voor niets komen zo goed als alle inkomsten van het eiland uit de toeristische sector.

Gezondheid:

Er zijn geen verplichte inentingen voor wie een bezoek brengt aan Mykonos. Het leidingwater op het eiland mag dan misschien wel drinkbaar zijn, vanwege het grote chloorgehalte wordt het toch sterk aangeraden om flessenwater te drinken. Neem zoals op iedere vakantie ook naar Mykonos altijd een degelijke reisapotheek mee!

Wegennet:

Zoals overal in Griekenland en op de Griekse eilanden misschien nog net ietsje meer, dient u er rekening mee te houden dat niet alle wegen even goed berijdbaar zijn. De voorbije jaren werd door Griekenland flink in het weggennet geïnvesteerd en dat is te merken, maar toch kunnen vooral secundaire wegen er vaak iets minder goed bijliggen.

Klimaat:

Mykonos kan rekenen op een mediterraan klimaat. Een dergelijk klimaat staat garant voor lange en droge zomers met temperaturen tussen de 25 en de 30 graden. In de wintermaanden schommelt de temperatuur tussen de 10 en de 15 graden. Mykonos wordt omwille van deze “lage” wintertemperaturen niet aanzien als een zogenaamde winterzonbestemming. Toeristen die het eiland in de maanden juli of augustus bezoeken dienen in ieder geval rekening te houden met soms erg hete temperaturen. Over het algemeen blijven de temperaturen wel aangenaam.

Huisdieren:

Om uw hond mee te nemen naar het eiland Mykonos zijn de Europese regels van toepassing. Uw huisdier dient in ieder geval ten allen tijde voorzien te zijn van een tatoeage of microchip. U moet vervolgens ook kunnen aantonen dat uw hond werd ingeënt tegen hondsdolheid en u dient in het bezit te zijn van een Europees paspoort voor uw huisdier. Wanneer aan één van deze voorwaarden niet wordt voldaan kunnen de plaatselijke luchthavenautoriteiten uw huisdier de toegang tot het land ontzeggen.