Transport

Tijdens uw vakantie op Mykonos zult u natuurlijk willen weten op welke transportmiddelen u eventueel een beroep kunt doen. Daarnaast kiezen ook steeds meer toeristen er voor om niet naar Mykonos te vliegen, maar de boot te nemen vanuit Turkije of vanaf één van de omliggende Griekse eilanden. Op deze pagina vertellen we u graag meer over het transport naar en vooral ook op Mykonos.

Met het vliegtuig:

Het is vooral in de zomermaanden vrij vlot mogelijk om een bezoek te brengen aan Mykonos per vliegtuig. Zowel vanuit Nederland als België vertrekken er vluchten met als bestemming Mykonos. In de meeste gevallen dient er wel rekening mee gehouden te worden dat deze vluchten niet rechtstreeks zijn. Vaak wordt Mykonos bijvoorbeeld aangedaan met een tussenstop op Santorini. Een rechtstreekse vliegreis naar Mykonos zou ongeveer tussen ze de drie en drie uur en dertig minuten duren.

Met de boot:

Het is mogelijk om vanuit Mykonos de boot te nemen naar één van de omliggende eilanden. Vanuit de haven van Mykonos-stad vertrekt bijvoorbeeld een boot die u naar het eiland Delos brengt. Daarnaast zijn er eveneens verbindingen met Paros, Ios, Naxos, Tinos, Heraklion (Kreta) en Santorini! Toeristen hebben eveneens de mogelijkheid om met de boot naar Piraeus (Athene) te varen. Hou er rekening mee dat de tijdstippen waarop deze afvaarten plaatsvinden aanzienlijk kunnen verschillen. Vooral in het hoogseizoen varen deze boten vrij frequent. U kunt het beste ter plaatse via bijvoorbeeld de dienst van toerisme de tijdstippen opvragen.

Met de bus:

De bus is een goed vervoermiddel op Mykonos. Vanuit Mykonos-stad worden per bus zowat alle uithoeken van het eiland aangedaan. Hou er rekening mee dat u buskaartjes vooraf dient aan te kopen. Dit is over het algemeen in zowat iedere winkel welke zich rond een opstapplaats bevindt mogelijk.

Met de auto:

Wanneer u Mykonos op eigen houtje wil verkennen kan een huurauto niet ontbreken. Zowat overal (en zeker in Mykonos-stad) is het eenvoudig mogelijk om een auto te huren. U dient er rekening mee te houden dat u voor een huurauto klasse A zo’n € 65,00 per dag kwijt bent. Een liter loodvrije benzine heeft u op Mykonos voor € 1,40 (afhankelijk van de actuele prijzen natuurlijk). Hou er wel rekening mee dat u voor het huren van een auto minimum 21 jaar dient te zijn en dat u minimum één jaar in het bezit dient te zijn van een rijbewijs.

Met de taxi:

Hoewel de taxi’s op het eiland voorzien zijn van een meter worden deze maar zelden gebruikt. Het is daarom raadzaam om voor aanvang de rit aan de chauffeur te vragen wat het traject ongeveer zal kosten. Er geldt een toeslag voor reizigers met bagage (van en naar de luchthaven bijvoorbeeld) en voor ritten ’s nachts.

Met de brommer / scooter:

Zowat alle Griekse eilanden staan er bekend om aanzienlijk wat scooters en brommers op de weg te hebben. Mykonos vormt op dit vlak dan ook geen uitzondering. Ook de lokale bevolking (en dan vooral de jongeren) kiezen er steevast voor om gebruik te maken van deze vorm van transport. Ook toeristen kunnen op verschillende plaatsen een scooter of brommer huren.

Te voet:

Het prachtige landschap van Mykonos smeekt als het ware om te voet verkend te worden. Wees niet bang om naar een afgelegen plekje te rijden, de auto er aan de kant te zetten en gewoon een lekker lange wandeling over het prachtige eiland te maken. Zeker wanneer u ergens een uitkijkpunt met zicht op zee terugvindt zult u zonder twijfel even sprakeloos worden. Ook de verschillende stadjes en dorpen vragen om te voet ontdekt te worden.