Vliegtickets

Wil je graag op reis gaan naar Mykonos? In dat geval spreekt het voor zich dat je niet alleen maar een bepaalde accommodatie zal moeten boeken, maar dat je ook op zoek zal moeten gaan naar interessante vliegtickets naar Mykonos. Zowel vanuit België als vanuit Nederland zijn er verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar dit populaire Griekse vakantie-eiland. Ben jij ook benieuwd naar welke vluchten er allemaal naar Mykonos worden aangeboden? In dat geval ben je hier op deze pagina ongetwijfeld aan het juiste adres!

Welke luchtvaartmaatschappijen hebben vluchten naar Mykonos?

Wil je graag vliegen naar Mykonos vanuit België of Nederland? Dan zal je in eerste instantie even na willen gaan welke luchtvaartmaatschappijen nu precies vluchten aanbieden. In het bijzonder geven de meeste vakantiegangers logischerwijs de voorkeur aan het boeken van een rechtstreekse vlucht naar Mykonos. In principe zijn er slechts een handvol luchtvaartmaatschappijen die dergelijke vluchten aanbieden. Het gaat hierbij in het bijzonder om:

  • Tuifly vanaf de luchthaven van Zaventem;
  • Transavia.com vanaf de luchthaven van Amsterdam (Schiphol);

Zowel vanuit België als vanuit Nederland zijn er ook nog andere luchtvaartmaatschappijen die op Mykonos vliegen, alleen geldt voor hen dat ze doorgaans gebruikmaken van een tussenlanding. Waar die tussenlanding precies plaats zal vinden is uiteraard afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij in kwestie.

Een vraag die erg vaak wordt gesteld heeft betrekking tot het feit of Tuifly ook vluchten organiseert naar Mykonos vanaf Oostende. Op moment van schrijven is dat echter nog niet het geval. Wel is het zo dat Tuifly vanaf Oostende vluchten uitvoert naar andere Griekse eilanden. Het gaat hierbij niet alleen om Rhodos en Corfu, maar ook om Kreta. Naar deze laatste vliegt Tuifly vanaf Oostende zelfs naar twee luchthavens, te weten deze van Chania en Heraklion.

Hoelang duurt een rechtstreekse vlucht naar Mykonos?

Geef jij er ook de  voorkeur aan om een rechtstreekse vlucht naar Mykonos te boeken? In dat geval lijkt het er aldus naar uit te zien dat je daarvoor vooral bent aangewezen op de hierboven aangehaalde luchtvaartmaatschappijen. Een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Mykonos of van de luchthaven van Schiphol naar Mykonos duurt ongeveer 3 uur en 20 minuten. De vluchtduur bij een tussenlanding kan al snel behoorlijk oplopen. Gemiddeld kan je dan rekening houden met een gemiddelde reistijd die al snel oploopt tot wel zes uur of langer.

Vliegen naar Mykonos vanaf Eindhoven

Steeds vaker kiezen reizigers er voor om vluchten naar Mykonos te boeken vanaf de luchthaven van Eindhoven. Niet alleen is deze luchthaven zowel vanuit Nederland als vanuit België uitstekend te bereiken, daarnaast is het mogelijk om van hieruit met Ryanair naar Mykonos te vliegen. Ook deze vluchten worden rechtstreeks uitgevoerd waardoor je in geen tijd voet op Griekse bodem kan zetten. Het mag dan ook duidelijk zijn, ook vliegen naar Mykonos vanaf Eindhoven kan zeker het overwegen waard zijn! Buiten Ryanair zijn er ook nog andere luchtvaartmaatschappijen die vanaf Eindhoven naar Mykonos vliegen. Het gaat hierbij dan om Wizz Air en KLM, maar zij voeren geen rechtstreekse vluchten uit. Dit maakt een beroep doen op één van deze luchtvaartmaatschappijen uiteraard minder interessant.

Goedkope vliegtickets naar Mykonos boeken

Om hun vakantie zo voordelig mogelijk te kunnen houden is het voor veel mensen belangrijk om de kostprijs van hun vluchten naar Mykonos zoveel mogelijk te beperken. Dit is op verschillende manieren mogelijk. In eerste instantie is het altijd een goed idee om een vergelijking uit te voeren tussen verschillende luchtvaartmaatschappijen. Door het uitvoeren van een dergelijke vergelijking wordt niet alleen meteen duidelijke welke luchtvaartmaatschappijen op Mykonos vliegen, daarnaast krijg je meteen ook een helder beeld van de kostprijs van de vliegtickets. Zo kan je heel wat geld besparen.

Een extra tip voor mensen die op zoek zijn naar goedkope vliegtickets naar Mykonos is om aandacht te besteden aan mogelijke last minute promoties. Wanneer er kort voor vertrek nog enkele zetels beschikbaar zijn worden deze namelijk doorgaans tegen een zeer scherpe prijs in de markt gezet. Ook het omgekeerde is doorgaans het geval. Des te vroeger je jouw vluchten naar Mykonos boekt, des te voordeliger deze doorgaans uitvallen.

Vluchten naar Mykonos vergelijken

Zoals bovenstaande informatie reeds heeft aangegeven is het altijd de moeite waard om de verschillende vluchten naar Mykonos te vergelijken. Je kan dit zeer eenvoudig doen door gebruik te maken van twee verschillende websites. Het gaat hierbij om de volgende:

  1. Cheaptickets.be;
  2. Vliegtickets.be;

Beide bovenstaande websites beschikken over een uitstekend vergelijkingssysteem welke het mogelijk maakt om op basis van de gewenste luchthaven van vertrek en aankomst evenals uiteraard de gewenste data te zoeken naar beschikbare vluchten. Het resultaat van een dergelijke vergelijking is dat je meteen over een duidelijk overzicht beschikt van de verschillende vliegtickets naar Mykonos die worden aangeboden. Vervolgens pik je er de voordeligste optie tussenuit waardoor je heel wat kan besparen op jouw vlucht naar Mykonos!