Weer en klimaat

Het weer op Mykonos is voor veel vakantiegangers één van de belangrijkste redenen om voor dit prachtige, Griekse eiland te kiezen. In principe kan je dan ook doorheen het hele jaar rekenen op aangename temperaturen. Echt koud wordt het met een gemiddelde minimumtemperatuur van 8 graden in januari dan ook nooit op Mykonos. In ieder geval, wil jij ook graag meer te weten komen over het weer en het klimaat van Mykonos? In dat geval ben je daarvoor op deze pagina zeker en vast aan het juiste adres!

Wat is het klimaat van Mykonos?

Mykonos beschikt over een warm mediterraan klimaat. Deze zorgt er in de basis voor dat de temperaturen in het bijzonder tijdens de zomermaanden aanzienlijk kunnen oplopen. Dit gezegd zijnde is het zo dat Mykonos onder invloed staat van de Egeïsche Zee. De ligging van Mykonos in deze zee zorgt er voor dat er in principe een constant zeebries over het eiland waait. Zelfs de warmste dagen van het jaar worden op deze manier een stuk draaglijker. Het warme mediterrane klimaat van Mykonos zorgt er voor dat ook de winters op het eiland aangenaam zacht zijn. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er tijdens de wintermaanden behoorlijk wat neerslag kan vallen. Deze kunnen je vakantie dan ook gedeeltelijk in het water doen vallen. In de zomer is de kans op neerslag bijna nihil.

Wanneer heb je het beste weer op Mykonos?

Ondanks het feit dat je het hele jaar door kan rekenen op fijne temperaturen op Mykonos spreekt het voor zich dat er wel degelijk sprake is van een niet onaanzienlijk verschil tussen de verschillende seizoenen op het eiland. Globaal gezien wordt er dan ook gesteld dat de beste reistijd voor het eiland Mykonos loopt van de maand mei tot en met de maand oktober. Niet alleen kan je in deze periode vaak rekenen op zomerse waarden, daarnaast hoef je ook nauwelijks rekening te houden met neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur op Mykonos wordt doorgaans vastgesteld in de maand juli. Dan bedraagt de gemiddelde temperatuur 26 graden. De laagste temperatuur op Mykonos tref je doorgaans aan in de maand januari.

Bij het bepalen van de beste reistijd voor Mykonos wordt er in het bijzonder aandacht besteed aan de neerslaghoeveelheden die worden geregistreerd. De meeste neerslag valt doorgaans in de maand januari. Dan valt er gemiddeld zo’n slordige 49 mm neerslag. Ook de maanden februari, maart, november & december zijn behoorlijk nat. Tijdens deze maanden wordt er dan ook gemiddeld 23 mm aan neerslag verwacht.

Raadpleeg het actuele weerbericht van Mykonos

Wanneer je van plan bent om een vakantie naar Mykonos te boeken zal je natuurlijk altijd graag op de hoogte willen zijn van de actuele weersverwachting. Omwille van deze reden hebben we er voor gekozen om onderaan deze pagina het actuele weerbericht van Mykonos weer te geven. Door even een blik te werpen op de onderstaande weersverwachting zal je meteen kunnen vaststellen op welk weer op Mykonos je voor de komende periode kan rekenen. Zo kan je pas echt zorgeloos jouw vakantie evenals de mogelijke excursies die je wenst te ondernemen plannen!