Winkelen

Wanneer u een bezoekje brengt aan het Griekse eiland Mykonos kan het best voorvallen dat u op een bepaalde dag een beetje wenst te winkelen. De vraag is natuurlijk welke winkels er op Mykonos terug te vinden zijn, of ze duur zijn of niet en vooral welke artikelen u er echt niet moet komen. Op deze pagina vertellen we u daarom graag meer over winkelen op Mykonos.

Naar Mykonos hoeft u niet te gaan als u enkel en alleen wil gaan shoppen. De grootste winkelstraat bevindt zich (hoe kan het ook anders) in Mykonos-stad. U kunt op het eiland wel alles vinden waar u maar naar verlangt, maar het aanbod is vaak niet meteen groot of uitgebreid te noemen. Zowat elke stad of dorp op het eiland beschikt wel over een (kleine) supermarkt of verschillende winkeltjes waar het mogelijk is om inkopen te doen. Vooral in Mykonos-stad en op andere enigsinds toeristische plaatsen zijn eveneens een aanzienlijk aantal souvenirwinkeltjes terug te vinden.

Welke souvenirs u vanuit Mykonos meebrengt is natuurlijk geheel afhankelijk van uw eigen voorkeur. Vooral de mooie kaarten zijn in trek bij toeristen en daarnaast allerhande typisch Griekse souvenirs. Hou er zoals overal wel rekening mee dat u, wanneer u kledij koopt, de echtheid er van probeert te achterhalen. Hoewel bepaalde winkels wel degelijk echte merkkledij verkopen worden er toch ook vaak ladingen met nepkleding aangetroffen. Dit is overigens niet alleen zo op Mykonos.

Doorheen de stad zijn verschillende bankautomaten terug te vinden waar u geld kunt afhalen. Ga er niet zomaar vanuit dat u in iedere winkel met een creditcard kunt betalen.